2015 m. sausio 8 d., ketvirtadienis

Politikos kamikadzės

  Pamenate istorijoje, Japonijos imperijos karinėse pajėgose buvo suformuoti kamikadzių daliniai. Šie žmonės privalėjo savo gyvybės kaina atlikti karinę užduotį. Laikai keičiasi, karinė taktika ir strategija taip pat. Šiuo metu globaliame didžiųjų valstybių konflikte taip pat matome kamikadzių fenomeną. Tik šie kamikadzės kitokios dresūros ir paskirties. Jei Japonijos kamikadzė privalėjo aukoti savo gyvybę, tai naujojo konflikto kamikadzės savęs neaukoja, jie aukoja tuos ką valdo. Šiuo metu aplink Rusiją suformuotas tautų kamikadzių buferis. Lietuva viena iš jų. Ir nėra svarbu, ar buferyje gyvenanti tauta nori ar nenori būti kamikadze, svarbu, kad jai vadovautų kamikadzė.

   Be abejo aršiausios kamikadzės šiuo metu valdo Ukrainą. Su didžiu fanatizmu ir atsidavimu aukoja jie svetimas gyvybes, naikina savo valdomos valstybės ekonomiką, praskolina ukrainiečius, išparduoda šios tautos finansinių aktyvų likučius ir daro viską, kad ta valstybė jau niekada nebe atsigautų. Nelabai nuo jų atsilieką ir Lietuvą valdantys kamikadzės. Mūsų visų skola jau dabar viršija kelis metinius biudžetus, ekonomikos nebėra, trečdalis mūsų žmonių tapo priverstiniais pabėgėliais. Bet kamikadzėms juk to ir reikia. Jų tikslas ne mūsų gerovė. Šiuolikinė, buferines tautas valdanti, kamikadzė maudosi prabangoje, savo anūkėlius ir artimuosius aprūpina visam likusiam gyvenimui, jai asmeniškai nieko negresia, nes pavojaus atveju ją tuojau pat evakuoja (prisimenate nepilno proto kalnietį iš Gruzijos, kuris dabar aktyviai patarinėja Ukrainą valdančioms kamikadzėms).  Kol kamikadzė valdo, jos vienintelė paskirtis, visais įmanomais būdais pjudyti buferyje gyvenančią tautą ant potencialaus priešo. Kiek tai kainuos tai tautai, ar jos atstovai praras verslus, gyvenimus, savo ir savo vaikų gerovę, kamikadzei neturi rupėti, juk viskas vardan švento tikslo - pačios valdančios kamikadzės ir jos artimųjų gerovės.

  Be abejo labai sunku šių kamikadzių atsikratyti, bet tiesiog pamastykime kiekvienas, juk visada yra būdai tai padaryti. Juk Gruzinišką kamikadzę ramiai, beveik be kraujo išspyrė iš valdžios. Manau ir Lietuvai laikas apie tai susimąstyti. Jei buferinėse valstybėse ne bus politinių kamikadzių valdžioje, didieji žaidėjai bus priversti ieškoti kitokius būdus spręsti savo konfliktus, nesinaudojant ištisomis tautomis kaip kamikadzėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą