2021 m. sausio 10 d., sekmadienis

Autoritarinėje Baltarusijoje "Veltėdžių mokestis" panaikintas dar 2018 metais, o "Laisvoje" ir "demokratiškoje" Lietuvoje vergystės mokestis (PSD) didėja kas metai.











   



     Visas "civilizuotas" pasaulis juokėsi jog Aleksando Lukašenkos valdomoje Baltarusijoje buvo įvestas taip vadinamas "veltėdžių mokestis". 

   Šį mokestį turėjo mokėti visi ekonominiame gyvenime nedalyvaujantys šalies piliečiai, nepriklausomai nuo jų gaunamų pajamų. Kiek buvo pašiepiamų straipsnių ir komentarų, nes tai buvo iš esmės mokestis už savo kūną t.y. išvertus į paprastą kalbą - VERGO MOKESTIS šeimininkui vien už tai jog tu gyveni ir kvėpuoji. 

   Nesvarbu, tu gyveni miške, misdamas žolėmis ir gyvendamas iš to ką surandi, ar esi benamis gyvenantis gatvėje ir mintantis iš konteinerio, ar šiaip anti-sisteminis disidentas, kurį valgydina ir priglaudžia jo draugai, TU PRIVALAI MOKĖT ŠEIMININKUI. 

   Tai buvo pagrįstai kritikuojamas vergų mokestis visiškai nederantis su civilizuotu, laisvų žmonių bendrabūviu. 

  Aleksandras išgirdo kritiką, susiprato ir 2018 metų Sausio 25 dieną šis mokestis buvo panaikintas, pakeičiant jį socialinių garantijų netekimu (komunaliniai mokesčiai, valstybinės paslaugos ir pan.) jei žmogus nedalyvauja valstybės ekonominiame gyvenime (paprasčiau sakant niekur ne dirba). 

  O kaip gi laisvoje ir demokratiškoje Lietuvoje? Kadangi su Baltarusija esame bendros istorinės praeities vaikai. Mūsų vadovai įgyvendindami "gerąją kaimynų patirtį" taip pat įvedė "veltėdžių mokestį" - Privalomą Sveikatos Draudimą.  

   Kadangi šio mokesčio įgyvendinimas įvyko valdant Daliai Grybauskaitei, žmonių sąmonėje šis mokestis iškarto įgavo pavadinimą - PySDos mokestis. 

  Diktatoriška Baltarusija panaikino "vergo mokestį", o Laisvoje Lietuvoje PySDos mokestis gyvuoja ir auga kas metai. 

p.s.  Šiai dienai kiekvienas Lietuvos vergas privalo mokėti 508,55 eurus (42,37x12) už savo kūną, vien todėl, kad jis kvėpuoja.  Nesvarbu, tu gyveni miške, misdamas žolėmis ir gyvendamas iš to ką surandi, ar esi benamis gyvenantis gatvėje ir mintantis iš konteinerio, ar šiaip anti-sisteminis disidentas, kurį valgydina ir priglaudžia jo draugai, TU PRIVALAI MOKĖT ŠEIMININKUI. 

p.s.s. Beje, pavyzdžiui mūsų brolių Latvių ir Lenkų bendruomenėse jokių privalomų PSD atitikmenų, nedalyvaujantiems ekonominiame gyvenime žmonėms nėra. Žinau asmeniškai, nes turiu daug giminių ir pražystamų žmonių pas kurios domėjausi. Vergo mokesčio taip pat nėra ir mano dabartinėje gyvenamoje vietoje, Britanijos Karalystėje. Kiek teko klausinėti žmonių iš kitų šalių, tokio VERGIJOS mokesčio kaip yra Lietuvoje, nėra netgi totalioje diktatūroje - ZIMBABVĖJE. 

Su broliška meilę ir rūpesčiu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą