2010 m. vasario 27 d., šeštadienis

Nieko nauja po saule

Tiesiog įdomu stebėti kaip pasaulyje viskas apsisuka ir grįžta tai kas jau buvo seniau.

Biblija mums pateikia Senąją ir Naująją Sandoras tarp Dievo ir žmonių. Senosios Sandoros sekėjai susiskaldė ir atsirado Jeruzalės ir Samarijos tikėjimo keliai. Iki mūsų laikų išliko abidvi Senosios Sandoros kelių išpažinėjų bendruomenės. Jeruzalės kelio sekėjų bendruomenė – Judaizmas, su visomis savo atšakomis yra gausiausias ir žinomiausias, o iš Samarijos tikėjimo kelio yra likusi tik kelių tūkstančių žmonių Karaimų bendruomenė (Beje pusė jų gyvena Lietuvoje aplink Trakus).

Naujosios Sandoros (Krikščionybės) sekėjai taip pat susiskaldė ir atskilusi nuo senosios Katalikų bažnyčios atsirado protestantiškų bendruomenių kakofonija, kuri toliau skaldosi ir po truputį, bet nenumaldomai veda savo tautas prie senosios Samarijos katastrofos slenksčio. Priminsiu, kad Samarija pirmoji buvo užkariauta ir ištremta, vėliau žlugo ir Jeruzalė.

Pažvelkite į Biblijos Senojo Testamento pranašo Jeremijo žodžius kalbėtus apie Senosios Sandoros bendruomenes ir pabandykite pritaikyti tuos pačius žodžius Katalikų bažnyčiai (atitinkančiai senosios sandoros Jeruzalės sekėjus) ir protestantiškų bendruomenių visumai (atitinkančios senosios sandoros Samarijos atskilėlius):

Tarp Samarijos (protestantų) pranašų mačiau kvailystę: jie pranašavo Baalio vardu ir klaidino mano tautą, Izraelį. Tarp Jeruzalės (katalikų) pranašų mačiau baisių dalykų: svetimavimą ir melagystę. Jie padrąsina piktadarius, kad jie nenusigręžtų nuo savo nedorybių. Visi yra kaip Sodomos ir Gomoros gyventojai. Todėl kareivijų Viešpats taip sako apie pranašus: 'Aš juos valgydinsiu metėlėmis ir girdysiu karčiu vandeniu, nes nuo Jeruzalės pranašų bedievystė pasklido visoje šalyje' Taip sako Viešpats: 'Neklausykite pranašų, jums pranašaujančių. Jie tik mulkina jus, kalbėdami prasimanytus regėjimus, o ne tai, kas ateina iš Viešpaties. Jie sako tiems, kurie niekina mane: 'Taip kalba Viešpats: 'Jūs turėsite ramybę', ir kiekvienam, kuris seka savo širdies užgaidas sako: 'Jums neatsitiks nieko pikto' '. Kas buvo Viešpaties pasitarime, kas Jį matė ir girdėjo Jo žodį? Kas klausėsi Jo žodžio ir Jį išgirdo? Ateina Viešpaties pykčio audra, viesulas užgrius ant nedorėlių galvų. (Jer 23,13 - 19)

Žiūrint į dabartinių bažnyčių pasaulietinį kelią, viskas yra vienas prie vieno kaip buvo ir su Senosios Sandoros surinkimu. Judama link to pačio kas buvo nutikę Jeruzalei ir Samarijai. Jei imti Senąjį testamentą ir skaityti naujosios Kristaus bažnyčios istorijos kontekste, tikėjimo kelio išpažinėjų istorija kartojasi tais pačiais etapais. Barako Huseino Obamos atėjimas į valdžią didžiausioje ir galingiausioje krikščioniškoje šalyje, tai tik vienas iš nenumaldomai artėjančios tragedijos ženklų. Jei stebėti Senojo testamento bendruomenių žlugimo chronologiją, Nabuchodnosaras (musulmonai) pirmąsias sutvarkys ir asimiliuos būtent protestantiškas šalis. Kiek ilgiau išsilaikys katalikiškų (vakarų ir rytų katalikybės) įtakoje esančios šalys, bet ir jų likimas yra nulemtas.

Skaitant Bibliją aišku, kad vienintelis dalykas kuris galėtų išgelbėti (gal greičiau atitolinti) nuo sunaikinimo, tai visuotinė atgaila, panaši į tą kuri išgelbėjo Ninevę, kai jos žmonės išgirdo Jonos pranašavimą ir visuotinai atgailavo. Na bet matant dabartinių tikėjimo mokytojų diegiamą visuotinį nepajudinamo teisumo (išgelbėjimo neatšaukiamumo) laikymosi propagavimą ir pasaulietinį išdidumą (naujose bažnyčiose net ant kelių niekas nebesiklaupia) tikėtis, kad įvyks prabudimas atgailai, neverta.


p.s. Bet kuriuo atveju manau, kad greitu metu mes pamatysime Biblijos Apreiškimo knygoje išpranašauto šėtono ženklo (666 pinigų ženklas) dėjimą žmonėms ant rankos arba ant kaktos, be kurių žmonės negalės nei pirkti nei parduoti. Kodėl aš tai teigiu, nes dabar visuotinai naudojamos kreditinės ir debetinės kortelės nepasiteisino, dėl jų neteisėto naudojimo kasmet bankai patiria kelių milijardinius nuostolius, apie tai kalba visa žiniasklaida. Todėl natūralu, jog mamonos (pinigų dievo) tarnai neatsisakys tokios viliojančios perspektyvos paženklinti kiekvieną mokantį už prekes ir paslaugas tam, kad mokėjimo tikrumas ir unikalumas būtų neabejotinas. Taip pat natūralu, kad unikalusis specialus ženklas bus dedamas ant kūno (patogiausia ant rankos arba kaktos) tam, kad jis visuomet būtų su mokėtoju neatskiriamai ir niekas kitas negalėtų juo pasinaudoti (be je, kai kur vakaruose tokie kreditiniai poodiniai čipai jau yra naudojami)?


Mok 8,17 aš pamačiau visus Dievo darbus ir supratau, kad žmogus negali suvokti, kas vyksta po saule. Kaip žmogus besistengtų tyrinėdamas, jis nesuvoks to; net išmintingasis, kuris tariasi žinąs, to nesupras.


Vladimiras Troščenka

2 komentarai:

  1. Taip, nors kaip kažkur rašėte kad Bibliją perskaitėte daugybę kartų nuo 'Pradžios' iki 'Apreiškimo Jonui', tačiau šis straipsnelis tik dar kartą parodo, jog perskaitęs suvokėte tik šiandien Jumis suvoktos 'tiesos' kryptinguose rėmuose.
    Na kodėl: 666-pinigų skaičius ?
    Juk bent jau lietuviškas vertimas sako:Apr 13-18: 'Čia slypi išmintis! Kas turi išmanymą, teapskaičiuoja žvėries skaičių, nes tai žmogaus skaičius; jo skaičius yra šeši šimtai šešiasdešimt šeši.'
    Matot - žmogaus ,o ne pinigų skaičius.
    Kitas klausimas kodėl: čipai, elektroniniai pinigai ir pan.?
    Jūs šaunus vyrukas, mąstykite gi pagaliau pats .
    Pagarbiai, Victoras.
    centas@erdves.lt

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorai, kad 666 yra ir pinigu skaicius mums atsako pati Biblija. 1 Kar 10,14 Auksas, kurį kas metai atgabendavo Saliamonui, svėrė šešis šimtus šešiasdešimt šešis talentus.

    Butent auksas ir moterys padare Dievo vyro Saliamono sirdi isdidzia, butent per tai jis ir nusidejo.

    AtsakytiPanaikinti