2020 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Nuostabi Latgalių daina! Tokioms dainoms nebebus vietos antsnukinių zombių naujojoje pasaulio tvarkoje.

 


    Įsiklausykite į neįtikėtinai išraiškingą ir stotnią Latgalių kalbą. Ji tiek skiriasi nuo oficialios Latvių kalbos, kaip ir mūsų Žemaičių, Aukštaičių, Dzūkų, Suvalkiečių gyvosios kalbos nuo  sintetinio biurokratų ir universitetuose dresiruotų beždžionių vartojamo "literatūrinio" raugėjimo. Būtent biurokratai (anot Lenino tikrieji komunistai) ir visos kitos universitetuose dresiruotos beždžionėlės yra pagrindinis antsnukinių zombių sektos aktyvas ir elektoratas. Tik gyvųjų kalbų nešiotojai yra tikri žmonės, kurių neveikia totali prostitucinės žiniasklaidos ir socialinių tinklų zombių veisyklų smegenų plovimo mašina. Būtent todėl ir yra naikinamos gyvosios kalbos, nes tik jų teikiama galia padeda atskirti melą nuo tiesos. Sintetinės kalbos to nepajėgia, nes yra skirtos kvailinimui ir žmonių sugyvulinimui. 


   Beje, patys Latgaliai save vadina latgalīši. Atkreipiu dėmesį į tai, kad senovėje Livonijoje gyvenę Lietuviai (kurie dabar, pirmojo Latvijos prezidento pastangomis, yra visur žinomi kaip Latviai, nes jis sugalvojo šiai buvusios Livonijos daliai duoti pavadinimą LATVIJA), didžiojoje Lietuvoje gyvenančius savo brolius lietuvius vadino LEIŠI. O šie mūsų broliai vadina save LATGA-LEIŠI (latvių raidė "ī" tariama kaip "ei").

   Dar įdomus faktas apmąstymams: žymusis Rusijos istorikas Karamzinas, savo fundamentaliame veikale Rusijos valstybės istorija "История государства Российского" (kurią jis parašė Rusijos Imperatorienės Jekaterinos Didžiosios paliepimu), visus senosios Lietuvos (tame tarpe ir Livonijos) lietuvius (žemaičius, aukštaičius, jotvingius, kuršius, galindus ir kt.) vadindavo  "лотышские племена" Latvių gentys. Pradžioje galvojau jog jis tiesiog nenorėjo vadinti lietuvius lietuviais, bet vėliau nusipirkau 11 amžiaus, senąją slavų kalba parašytą Rygos Arkivyskupo Evangelija (fotokopiją), ji vadinasi EVANGELIJA LOTYSHA. Žinant, kad senosios mūsų tėvynės raštvedybos, teisėkūros ir mokymo kalba buvo senoji SLAVŲ kalba, tiesiog savaime kyla hipotezė, kad mūsų visus protėvius vadindavo kanceliarinėje kalboje LOTYSHI, kurie visi susiliejo į vientisą karinį valstybinį darinį - LIETUVĄ arba senąją mūsų BENDRINE raštvedybos kalba LITVA.

Dar vienas įdomus pastebėjimas, žodis RYGA, senąją mūsų BENDRINE (slavų) kalba reiškė sandėlis įvairios paskirties daiktams sandėliuoti (ne maisto atsargoms) . 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą