2014 m. gruodžio 16 d., antradienis

Reikia žymiai sustiprinti Vytauto Landsbergio apsaugą

  Atidžiai stebėdamas šiuolaikinio informacinio karo subtilybes, aš vis labiau įsitikinu, kad reikia nedelsiant sustiprinti pirmojo atsikūrusios Lietuvos vadovo apsaugą ir tai ne juokai.

   Žmonėms, kurie suinteresuoti supjudyti pasaulio bendruomenę, yra būtini visuomeniniai dirgikliai savo tikslų įgyvendinimui. Vienas efektyviausių, visuomenės nuomonę dirginančių veiksnių yra aršių kovotojų su Rusija neaiški žūtis. Vytautas Landsbergis savo politiniuose pasisakymuose nuosekliai laikosi rusofobiškos retorikos. Jis yra žinomas žmogus ne tik Lietuvoje bet ir visame pasaulyje, todėl jo mirtis kaip galinga antirusiška bomba paveiks vakarų pasaulio visuomenės nuomonę karo paskelbimui.

  Panašią taktiką mes matėme Aleksandro Litvinenkos nužudyme Londone. Pakako Rusijos prezidentui, šiek tiek apriboti Chazarų oligarchato galias Rusijoje ir oplia, beveik niekam pasaulyje nežinomas Aleksandras Litivnenka (kurio kritika Rusijai iki nunuodijimo nebuvo beveik niekam įdomi) tapo žvėriškai nužudytu didvyriu, kurio mirties aplinkybes ir tyrimo eigą aptarinėjo visas pasaulis. Tik vėliau, lyg tarp kitko, iškilo įdomus faktas, kad lygiai tokiu pat būdu (panaudojus Polonį) buvo nunuodytas ir Palestiniečių lyderis Jaseras Arafatas (Po jo mirties palestiniečiai suskilo į dvi tarpusavyje kovojančias grupuotes). Tuo metu niekas pasaulyje nesugebėjo nustatyti kas per nuodai buvo panaudoti pašalinant ilgametį Palestinos lyderį sugebėjusį suvienyti visus Palestiniečius, nors jis buvo gydytas ir tirtas Prancūzijoje. O štai Litvinenkos atveju, jau pačioje pradžioje iš kažkur visiems tapo žinoma jog nuodas yra Polonis ir jog tai padarė būtent Rusai.

  Neseniai pranešė jog neaiškiomis aplinkybėmis mirė dar vienas pasaulyje beveik nežinomas rusofobas Vokietijoje, kažkoks Andreas Shokenchoffas. Šiuo metu ruošiamasi tirti jo palaikus. Nenustebsiu jeigu ir šis žmogus bus paskelbtas brutaliai nužudytu "didvyriu" kovojusiu su Rusijos agresija.

  Dar vienas įdomus pranešimas mirga civilizuotų valstybių žiniasklaidoje apie tai, kad "neaiškiomis aplinkybėmis miršta" Boriso Berezovskio aplinkos žmonės, taip pat žuvo ir kavinės savininkas kurioje buvo nunuodytas Litvinenka. Nežinau kaip jums, bet man tai labiau panašu į nusikaltimo pėdsakų slėpimą (jei daryti prielaidą, kad jie žinojo apie Litvinenkos nužudymo aplinkybes) ir bandymą sukelti dar vieną rusofobijos isteriją pasaulyje.

   Jei atsitinka kas nors neordinaraus (tuo labiau vis didėjančio konflikto akivaizdoje) visada reikia užduoti sau klausimą "o kam tai naudinga". Ar naudinga Rusijai žudyti visokius nepavojingus rėksnius? Aišku ne, pačioje Rusijoje jų pilna. O štai tiems kas nori sukelti priešiškumą Rusijos atžvilgiu, yra labai naudingos įvairių "prieš Rusiją kovojančių" "didvyrių" mirtis, nes kol jis gyvas, jo amsėjimas nėra nekam įdomus.

 p.s. Todėl mūsų specialiosios tarnybos turėtų ne primityviai, o labai atsakingai pradėti pirmojo Lietuvos vadovo apsaugą ir kas dar svarbiau, reikia atkreipti dėmesį būtent į tuos žmones, kuriais gerbiamas profesorius besąlygiškai pasitiki. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą