2015 m. vasario 4 d., trečiadienis

Ukrainiečių "Kyborgo" tėvas atgavo sūnų.

  Prieš dvi savaites, Donecko oro uoste kovojusio ir patekusio į nelaisvę "Kyborgo" tėvas viešai, per žiniasklaidą, kreipėsi į Donecko sukilėlių vadą Zacharčenką. Kalba buvo labai nuoširdi ir pilna sielvarto.

  Šiandien radau video, kad Zacharčenka atidavė "Kyborgą" tėvui, tik paprašė vieno - duoti žodį, kad jis daugiau niekada nebe ateis žudyti į Donbasą.



  Šis žingsnis dar kartą parodo, kurioje pusėje yra gėris ir kas iš tikrųjų rūpinasi ir pergyvena dėl brolžudiško karo. Karo vadui Zacharčenkai ir "kyborgas" ir jo tėvas yra ne "šunauja", "runkeliai", kurios "dera nušauti nedelsiant (estų receptas), ir kad jo sėbrai tai žinotų", o tiesiog suklaidinti ir nelaimingi žmonės.

   Šiuo metu Lietuvą valdantys asmenys remia kitą pusę ir vadina Donbaso sukilelius "teroristais". Keisti teroristai kurie gydo pas juos papuolusius belaisvius ir atiduoda tėvams. Pav. Sirijos prezidentui Bašarui Asadui nuversti sukurta "demokratinių" sukilėlių grupuotė ISIS, šiek tiek kitaip elgiasi su savo belaisviais. Dar tuomet kai visas "civilizuotas" pasaulis intensyviai ginklavo ir palaikė Sirijos "sukilėlius", kovojusius su "kruvinuoju diktatoriumi", Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas su nuostaba ir sunkiai tramdomu  pasibjaurėjimu viešai klausė Vakarų lyderius: "Ar jūs suvokiate ką jūs ginkluojate? Žiūrėkite juk tie žmonės filmuoja kaip jie valgo nužudytų karių vidurius?" (kaip tik buvo pasirodę video kardai kuriuose "demokratinis" sukilėlis išpjauna Sirų kariui širdį ir atsikanda jos kąsnį).

   Rusijos perspėjimų ignoravimas dar niekam nėra išėję į naudą. Prieš tragediją Šiaurės Osetijoje Rusija ne karta, šaltai buvo perspėjusi nebandyti spręsti klausimų jėga. Karštakošis Saakašvilis (beje irgi karštai palaikomas mūsų tuometinių vadovų) atidavė įsakymą savo kariuomenei atakuoti Osetinus. Gavo taip, kad maža nepasirodė. Ukrainos atveju Rusija nuosekliai perspėjo nekaitinti padėties. Į jos perspėjimus niekas nekreipė dėmesio. Visi matome pasekmes.

p.s. Stebint dabartinius įvykius, Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas man primena Senosios Lietuvos valdovą Algirdą. Jis lygiai taip pat visada perspėdavo Lietuvą nenuilstamai puolusius vakariečius. Kronikos liudija, kad Algirdas visada buvo kilnus. Jis niekada nesielgdavo niekšingai, visada perspėdavo ir jei jo neklausydavo, kovodavo nuosekliai ir kietai. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą