2010 m. balandžio 22 d., ketvirtadienis

Biblija ant taikiklių

Žinia apie tai, kad ant JAV kariuomenės Irake ir Afganistane naudojamų šautuvų taikiklių yra įspaustos šventojo rašto nuorodos, ketvirtadienį papiktino musulmonų grupes. Kompanija gaminanti taikiklius, kuriuos apmokymuose naudoja ir Irako bei Afganistano kariai, tvirtina, jog tokias nuorodas į Naująjį Testamentą ant optinių taikiklių korpusų graviruoja jau dvidešimt metų.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pranešė, kad kompanijoje „Trijicon" užsakė 400 šautuvų taikiklių, tačiau pridūrė, jog nežinojo ant jų esančių įrašų reikšmės.

Ant taikiklių galima rasti tokius koduotus užrašus kaip JN8:12, o tai yra nuoroda į Evangeliją pagal Joną: "Jėzus vėl prabilo: "Aš esu pasaulio šviesa. Kas seka manimi, nebevaikščios tamsybėse, bet turės gyvenimo šviesą" (Jn 8, 12).

Ant modelio „Trijicon Reflex" įspaustas kitas kodas : 2COR4:6 - nuoroda į apaštalo Pauliaus Antrąjį laišką korintiečiams: "Pats Dievas, kuris yra taręs "Iš tamsos tenušvinta šviesa!, sušvito mūsų širdyse, kad pažintume Dievo šlovę, spindinčią Kristaus veide" (2 Kor 4, 6).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą