2013 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis

Tobulas komjaunuolis

Šiandien visi turėjome malonumą perskaityti "Lietuvos užsienio reikalų ministro" L.Linkevičiaus "reakciją" į išpuolį Poznanėje:

   "Remiu laiku išsakytą tikslią Lenkijos užsienio reikalų ministerijos reakciją į gėdingus bandymus kurstyti įtampą tarp mūsų tautų", - socialiniame tinkle "Twitter" parašė L.Linkevičius.

   Na tiesiog tobulas komjaunuolis. Tie kas tapdavo sovietinio komjaunimo lyderiais, visada pasižymėjo tobulu konformizmu REMIANT ir visa širdimi PALAIKANT nuomonę tų kuriem nuolankiai tarnavo. Savo nuomonės neturėjimas, iškalbos skurdumas ir mužikiškai entuziastingas pataikavimas, sovietinėje sistemoje visada buvo pagrindinis privalumas lėmęs sotų ir ramų gyvenimą. 

  Šiaip pasaulinėje praktikoje (jei jau nėra proto susivokti pačiam) reikia žinoti, kad būtent tokiais atvejais diplomatinė reakcija išsakoma "nuoširdžiu apgailėstavimu dėl kitos valstybės teisėsaugos nepasirengimo tokių akcijų prevencijai" (jei nenorima eskaluoti įtampos bet būtina pažymėti), "visišku nesupratimu, kaip tai galėjo įvykti Europines vertybęs išpažystančioje valstybėje" (jei norima šiek tiek įkasti), "nusivylimu pasibaisėtina žmonių mastysena ir nepakankama valdžios institucijų reakcija" (jei norima gauti diplomatinių dividentų iš kvailos akcijos), "Pasirengimu metodiškai padėti nelabai savo valstybėje susitvarkantiems mūsų kaimynams"(jei norima pradėti nedidelį diplomatinį žaidimą gaunant kitas preferencijas mums svarbiems klausimams) ir t.t. 

  Gaila, jog kolūkinio komsomolo mentalitetas niekaip nepalieka žmonių kurie yra atsakingi už mūsų šalies ateitį. Tikėkimės jog kada nors įvyks lūžis.

Esavičius

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą