2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Kaip atskirti žmogų nuo žmogbeždžionės?

Manęs dažnai klausia, kodėl aš palieku rašybos klaidas savo tekstuose. Atsakau. Tai darau sąmoningai, nes žmogus kuris sukurtas pagal Dievo atvaizdą ir panašumą visada žvelgia į esmę, o "evoliucionavusios" ir pasaulį "užvaldžiusios" žmogbeždžionės, į formą.  

  Man visada įdomu skaityti komentarus kuriuose daug gargatavimo nukreipto ne į esmę o į formą, tai reiškia, kad tekstai pasiekia tiktai tuos kam skirta, o be to ir beždžionėlės turi kaip pasireikšti. Juk ir jos yra Dievo kurinys ir turi savo aiškią paskirtį Jo plane. 

  Krikščionys žino Dievo Žodį: "RAIDĖ ŽUDO, O DVASIA TEIKIA GYVYBĘ". Nes būtent mokytumo forma ir įvairūs matematiškai formalizuoti "Talmudai" bei "KABALOS" buvo priekaištas senojoje sandoroje, Izraelio mokytojams. Dievas aiškiai pasakė per pranašą Jeremiją: "Kaip jūs galite sakyti: ‘Mes išmintingi ir Viešpaties įstatymas yra pas mus’? Iš tikrųjų mano įstatymą raštininkų plunksna padarė BEVERTĮ. (K.Burbulio vertimas). 

  Žmogbeždžionės gyvena pagal principą: TU ESI TAI KĄ VALGAI. Todėl kruopščiai renkasi maistą, stengiasi gyventi "sveikai", nesuprasdamos, kad realybėje kiekvienas žmogus, tame tarpe ir žmogišką atributą (kalbos suvokimą) turinčios žmogbeždžionės yra ne "tai ką tu valgai", o "TAI KO TU KLAUSAI". Mes visi esame savotiški kompiuteriai į kuriuos įkraunama programa ir būtent tos "programos" rėmuose mes įsivaizduojame ir vertiname mus supantį pasaulį. Mes visi negalime nei per sprindį nuo įskiepytos programos atsitraukti, nes pas tuos kas to nesuvokia tiesiog nėra šansų surasti "draiverius" kitokios plotmės programos paleidimui mūsų smegenyse. Būtent todėl tikri krikščionys stengiasi nežiūrėti televizoriaus, neskaityti visokių "Lietuvos rytų" ir "15 minučių" (bent jau popierinio varianto), kad nesusiteršti įvairiais zombinimo "programiniais virusais", gausiai liejamais per dabartinę žiniasklaidą. Ne pas kiekvieną iš mūsų yra stipri antivirusinė programa, todėl geriau pasisaugoti.

  Kai kuris nors individas jums pasako, kad jis sugeba "objektyviai" ir "nešališkai" įvertinti kokį nors įvykį tiesiog atlaidžiai nusišypsokite, nes "objektyvumas" ir "nešališkumas", kaip savokos yra klaidingos iš esmes. Yra gausybė faktoriu (kurių svarbiausi aplinka ir mokymo sistema) kurie salygoja kiekvieno individo sprendimus. Žinokite, kad visi iki vieno vertinimai ir interpretacijos yra SUBJEKTYVUS ir ŠALIŠKI. Neimanoma suvokti realybes neturint tam pradiniu atsparos taškų, kurie ir yra mūsų auklejimo (pirminio) pagrindas. Būtent todėl ir yra privalomas vaiku mokymasis vidurineje mokykloje ir tai tikrai ne tam, kad jie ka nors zinotu, o tam, kad vertintu viska taip kaip numatyta. 

  p.s. Labai sunku bent jaus suvokti, kas sąlygoja vienokį ar kitokį mūsų vertinimą ir sprendimus. Bet jei esi žmogus, tuomet tikrai bent jau susimąstysi, kodėl tau atrodo vieni dalykai patrauklūs ir geri, o kiti atžagarūs ir smektini. Kas sąlygoja tavo protą priimti būtent tokią poziciją? Jei apie tai pradėsi galvoti, sveikinu, tu esi žmogus sukurtas pagal Dievo atvaizdą ir panašumą, na o jei tau tai tik kvaila rašliava, tuomet irgi gerai, reiškia tu tvirtai stovi savo aukščiausioje "evoliucinio" išsivystymo pakopoje.

Esavičius

1 komentaras:

  1. Deja, jūs teisus - dažnai (sakyčiau, visada) faktai yra aukojami vardan tam tikros interpretacinės schemos. Žmogiškosios sąmonės savybė atmesti faktus, kurie neįsipaišo į jau esamą jo galvoje interpretacinę matricą yra pakankamai gerai ištyrinėta. Žr pvz: Noam Chomsky "Syntactic Structures" The Hague: Mouton (1957)

    Bet jau žinant tą savo savybę galima pabandyt pagaut save kai pats nuo savęs slepi akivaizdžius faktus ir taip priverst save į viską žiūrėt plačiau ir gal (gal) tada jau galima būtų girtis, kad įvykius vertini objektyviai ir nešališkai:)

    P.S. [rankioja akmenis iš savo daržo] Dėl nosinės ant ę tai aš nežinojau kad klaidų darymas pas tamstą yra paremtas metafizika :) Čia prisiminiau (legendą apie) kilimų audėją, kuris specialiai paleisdavo vieną siūlę , nes tobulas gali būti tik Dievas, pas jumi irgi žiūriu panaši filosofija, o aš maniau paprastai - yra klaida, reikia pataisyt :)

    AtsakytiPanaikinti