2013 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

Žinau, kad aš nieko nežinau.

  “Žinau, kad aš nieko nežinau”. Pamenat kieno tai buvo žodžiai? Kodėl Sokratas savo supratimo viršūnėje ištarė šiuos žodžius? Ogi todėl, kad bet koks žinojimas yra kaip taškelis. Kol tu žinai mažai, tol ir nežinojimo ratas aplik tave yra labai mažas. Sužinai daugiau. Žinojimo taškas padidėja, bet ir nežinojimo ratas aplink tave prasiplečia. Dar daugiau sužinai, ir vėl tas pats ir vėl tavo žinojimas praplečia ribą, bet ir nežinios ratas aplinka padidėja. Ir taip iki begalybės.
   Bijokite tų žmonių kurie sako jog labai daug žino arba sako, jog viska supranta. Tokie teiginiai reiškia, kad jų žinių lygis dar labai mažas. Būtent tokie žmonės pradeda intensyviai mokytis, bet realiai visiškai nieko nesuvokia, nes jų mokymasis susijęs su elementaria dresūra, o ne su pažinimu. Būtent todėl sekuliarizuotas mokslas, dvidešimtojo amžiaus pradžioje, buvo pasimetęs. Tuomet buvo teigiama, jog mokslu galima išspręsti visas problemas ir paaiškinti viską. Bet kai tik mokslininkai susidurdavo su didesniais skaičiais ir savo skaičiavimuose tekdavo įdėti daugiau vardiklių, jų skaičiavimai netekdavo prasmės. Būtent todėl jie kaip šiaudo griebėsi visiškai kvailos Einšteino realiatyvumo teorijos (jog viskas yra sąlygina). Būtent ši teorija bent dalinai leido jiems pratęsti bedieviško mokslo agoniją. Nuo to laiko visas pasaulietinis mokslas yra SĄLYGINIS. Šiuo metu mokslas yra tapės tiesiog eiline, bet globalaus masto, afera (kvailysčių piramidė sukurianti tokias pinigų nusiurbimo iš visuomenių aferas kaip klimatologija) vedančia visus savo adeptus (kurie jais tiki) link neišvengiamo žlugimo.
  Jei Sokratas gyventų Kristaus laikais, jis neabejotinai taptų Krikščionimi. Nes būtent Pačio Dievo duotas mokslas išsprendžia šią absoliutaus žinojimo siekiamybės neišsprendžiamą dilemą. Kristus mums duoda kelią, tiesą ir gyvenimą link absoliutaus žinojimo. Aš nežinau, bet tikiu Viešpačiu kuris Žino ir veda mane teisinga linkme.
p.s. Jei Dievas Pats nepakviečia, niekas pas Jį negali ateiti, todėl prašykite Dievo ir Jis atsiūs į jūsų gyvenimą pasiuntinius, kurie atneš jums gerąją žinią. Žinokite, kad pačios moderniausios žinios nuvertėja kas kartą, kai tik atsiranda nauji duomenys ir taip iki begalybės (prisiminkite taškelio fenomeną), o štai tikėjimas išlieka visada tvirtas ir nekintamas, nes duotas Pačio Dievo t.y. visa ko Kūrėjo ir Savininko.

Su broliška meilę ir rūpesčiu
Esavičius

2 komentarai:

  1. Kas dėl mokslo ir racionalumo kaip naujo dievo, radau įdomų straipsnį apie racionalaus mokslo visiškai ne racionalias, o gnostines ištakas:
    http://communitarian.ru/publikacii/novyy_mirovoy_poryadok_metody/diktatura_prosveschennyh_o_duhovnyh_kornyah_i_celyah_transgumanizma_24092013/

    O kiek aš domėjausi gnosticizmu, tai gnosticizmas ir yra pagrindinis krikščionybės, judaizmo bei islamo - monoteistinių religijų- priešininkas, pagal religinę tradiciją tai ir yra tas "šėtono mokymas" (būsite kaip dievai), įvairiomis formomis konkuruojantis su "Dievo mokymu", taip sakant, "nuo pasaulio sukūrimo".

    Minėtame straipsnyje turbūt ne tik grūdų, bet ir pelų, tačiau pagrindinė jo mintis yra teisinga - "proto" garbinimas, kaip Dievo garbinimo išstūmimas, o tai įgyvendinus (jau iš esmės įgyvendinta) bus einama dar toliau. Tai teigia ir Duginas savo knygoje 'Postfilosofija".

    O apie gnosticizmą kaip masonų religiją ir apie masonų įtaką realiai politikai galit, jei įdomu, paskaityt rimtą, ne konspirologinį, L. Zamoiskio darbą - jis buvo vienas rimčiausių specialistų SSRS masonų tema - dirbo ir su masonų archyvais , kuriuos surinko nacių "Anenerbe" spec. grupės, o po to juos savo ruožtu užgrobė SSRS , nugalėjusi Hitlerį. Nuoroda: http://www.lndp.lt/diskusijos/viewtopic.php?f=99&t=10351

    AtsakytiPanaikinti