2017 m. gegužės 21 d., sekmadienis

Viena raidė kuri galėjo sunaikinti šiuolaikinę civilizaciją.


   Šiuo metu vis labiau įsibėgėja prievartinis trijų raidžių kišimas į bejėgiškumo būsenoje esančią ir savų subobėjusių vyrų išduotą Lietuvių kalbą. Tie patys personažai kurie pateisino mažosios Garliavos kankinės prievartavimą posakiais "na kas čia tokio tik pora kartų įkišo", lygiai taip pat išvertę savo iškrypėliškus veizolus, kolūkietiškai mykia, jog kelios raidelės tai nieko tokio ilgiausiai Europoje savo lingvistinę nekaltybę išsaugojusiai Lietuvių kalbai.

   Kiekvienas krikščionis žino, jog viena raidė tai labai svarbu. Todėl jei krikščionis bando įkalbėti arba tiesiog pateisina Lietuvos nusistovėjusio raidyno prievartavimą trimis raidėmis, tuomet jis yra arba "šiaudinis" t.y. nieko nesuvokiantis mūsų mokyme ožys (tokius Kristus savo laiku pastatys kairėje) arba labai gudrus Judas niekšelis, bandantis pakenkti tiems tarp kurių jis gyvena.

   Dar Gilbertas Keitas Čestertonas rašė, jog viena raidelė galėjo visiškai sunaikinti pačią šiuolaikinę civilizaciją. Jei eretikams mūsų civilizacijos pradžioje būtų pavykę pakeisti vieną vienintelę raidę tikėjimo išpažinime, pasaulio kurį mes matome dabar nebūtų buvę. Viena vienitelė raidelė keitė patį suvokimą kas yra Kristus ir visą Jo mokymo esmę.

  Ar Jėzus Kristus yra vienos esybės (homoousios) su  Tėvu Dievu ar tik panašios (homoiousios) tapatybės?

   Jei mūsų šlovingi dvasiniai protėviai nebūtu pasirengę mirti už vieną raidę ir leistų šetono valdomiems žmogeliams ją ikišti į Krikščionių tikėjimo išpažinimą, tuomet nebeliktų pačio tikėjimo ir kaip išdavos šiuolaikinės civilizacijos.

p.s. Kažkada galvojau, kaip keista, kad senosios Lietuvos Seime neatsirado nei vieno drąsaus vyro kuris nudėtų Upytės bajorą Vladislovą Čičinską, kad jis savo išdavyste nepridarytų tiek nuostolių. Kodėl tą teko padaryti (anot Maironio) žaibui?

O ant tilto guli kūnas;
Tai Čičinskas. Koks baisus!
Žiemą nutrenkė perkūnas
Rūbus nudrėskė visus!..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą