2011 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Kokius pragarus reikia praeiti, kad įsivaikinti vaiką Lietuvoje (Autorė nežinoma)



Auginame du vaikučius - įvaikinome.
Kad galėtume tiems vaikeliams duoti Gyvenimą, turėjome pereiti ugnį, vandenį ir varines triūbas.
Jokio valdžios rūpesčio nėra, o trukdžių, apsunkinimų ir netgi pažeminimo teko patirti sočiai.
Biurokratizmas nerealus, šūsnys popierių, pažymų, tikrinimų, vos ne kojų pirštų atnspaudus nuimant, teismai, teko mokėti advokatų kontorai, Valdžia nepraleido progos "pasipelnyti" - teisme reikia susimokėti žyminį mokestį ir žinoma jokios finansinės paramos. Tipo, įvaikinimas pasiturinčių privilegija.
Galima pagalvoti, jog šimtai tūkstančių šeimų Lietuvoje gyvena neturėdami kur dėti pinigų. O juk trys ketvirtadaliai biologinių šeimų gyvena gana sunkiai. Nuo algos iki algos. Įvaikinantis turi turėti solidžią algą, labai gerą būstą. Tikrinimas, purtymas nerealus, kaip kokių nusikaltėlių.
Na įvaikinome, Žinot kas buvo toliau?
Nei karto niekas nepasidomėjo iš valdžios. Užsidėjo pliusiuką, sodra apsilaižė, kad sutaupė lėšų vaiko išlaikymui ir... VISKAS.
Laikas nuo laiko pasiklausom postringavimų apie įvaikinimo skatinimą - vien paistalai , vien bla bla bla. Netikim, nes tos šnekos tik skaudina.
Ir dar, jeigu sumanysit globoti, (ir gauti tuos grašius už globą) žinokite jus užtampys negyvai. Spaudimas nerealus - valdžia lengvai švaisto milijardus leo , valdovų rūmams tačiau dėl 520 lt pasiruošusi jums gerklė perkąsti. Nesvarbu kad globnamiuose vaiko išlaikymas atseina apie 3 000/ mėn., tačiau mokėti apgailėtinus 520 globėjams valdžia nenori.
Geriau tegul 7-8000 vaikelių tūno valdiškuose namuose iš kur 18-kos bus išspirti kaip stovi, nei augs šeimose kur bus mylimi.
O juk įtėviams nėra labai lengva, vakelį gauni su krūva sveikatos problemų, Astma, alergijos - čia lengviausi atvejai. Tačiau sunkiausia yra adaptacija. Jeigu vaikelis yra praleidęs įstaigoj bent metus, tas palieka sunkų įspaudą jo psichikoj.
Adaptacija gali užtrukti nuo keleto mėn. iki keleto metųm nesvarbu kad visi įtėviai baigia spec. kursus. Visko kursuose ir vadovėliuose neišmoksi.
Taigi - ačiū "partijai-tėvyne", už sumažintas motinystės išmokas, už neapmokamus biuletenius jeigu vaikas serga, už nekompensuojamus vaistus..., ačiū už" rūpestį ir paramą".
........ ....
Ar ryžtumeisi dar kartą visa tai praeiti, žinodami visus tekusius "malonumus" iš valdžios pusės

Atsakysime vienareikšmiškai - TAIP.

Kodėl?

Todėl, kad visas pasaulis nevertas vienos vaiko ašaros.


Ju paprašo pakonsultuoti įvaikinant, į tai komentarorė atsako:

Atsiprašome, kol kas negalim Jums parašyti į el paštą. Mūsų šalis nesaugi, nenorėtume rizikuoti savo šeimos ramybe. Supraskite mus teisingai - šioje šalyje atvira valdžios kritika yra pavojinga.
Tačiau mielai atsakysime į Tamstoms rūpimus klausimus anonoimiškai.
Pradžiai keletas praktiškų pastabų:

Nepasitikėkite šiame reikale niekuo - popieriais, valdininkais... Jums gali tekti susidurti su melu, apgaule, abejingumu. Psiruoškite tam.

Jeigu viską darysite "pagal įstatym" -gali būti liksite durniaus vietoj.
Žinokite, jog viskas ką pildote savo prašyme yra niekam neįdomu. Jūsų-mūsų prašymų niekas neskaito, tai niekam neįdomu.
Į Jūsų pageidavimus dėl vaiko amžiaus, sveikatos būklės niekas neatsižvelgs.
Mūsų pažįstama prašė sveiko vaikelio - buvo pasiūlytas dauniukas.
Kokioj Švedijoj už invalido įvaikinimą šeima susilauktų visokeriopos paramos, tačiau šioje šalyje tai tikras savęs pasmerkimas.
Patarimas trečiasis - ieškokite pažinčių tarnybose, vaiknamiuose, apsižiūrėkite vaikelį patys - tai pats paprasčiausias ir efektyviausias būdas Lietuvoje.
Įstatymas sako jog brolių ir seserų negalima išskirti, tačiau jeigu galvojate paimtibiologinius pvz broliuką ir sesutę o gausite tik vieną, sužinoję jog buvo brolis ar sesuo, tačiau jau vienas iš jų atsidūręs užsienyje - nesistebėkite, tai masiškai išplitęs reiškinys.
Prekyba vaikais į užsienį mūsų tarnybose turi senas ir stiprias tradicijas. Tam sukurta ištisa sklandžiai vekianti sistema nuo vao teisių tarnybų iki teismų. Kaimynė dirba teisme sekretore - tokių dalykėlių papasakoja jog Grinevičiūtės laidos atrodo kaip vaikų žaidimai smėlio dėžėje. Vaikas išvežimui į JAV "kainuoja" 20-35 tūkst. USD.
Šis biznis klesti.
Lietuviams stengiamasi "prakišti" problemiškus variantus,sunkiai valdomus, su sveikatos problemomis, su genetinėm problemom, su sindromais...
Juk tokį vaikelį laikyti vaiknamyje yra tikras galvos skausmas darbuotojams.
Patogiausi pasilikti institucijoje yra meilūs, paklusnūs vaikučiai. Auklytė padavė košę ir mezga, o jei koks nenuorama, ar kaprizingas - tikra rakštis darbo kolektyvui.
Taigi jeigu dar nepraėjo noras - pirmyn.
Mūsų patarimai tai ne noras Jus įbauginti - tai pagalba nes pagalba pravers.
Bet kuriuo atveju sveikinam dėl apsisprendimo.
Vaikai yra laimė.
Vaikus auginti nelengva, tačiau jausmas nuostabus.
Vaiko šypsena, jo apsikabinimas atperka viską.


Te padeda Jums Dievas.


 Kai perskaitau tokius komentarus džiaugiuosi, kad gyvenu ir auginu vaikus Jungtinėje Karalystėje, kur toks elgesys su žmogumi yra bjaurios išimtys, o ne nusistovėjusi sistema (kaip kolchoznikų obrazovanščinos valdomoje Lietuvoje) 

3 komentarai:

  1. sveiki noreciau kazkokiu patarimu , man20metu esu istekejus turiu du vakus pirmas vaikas 2008 0404 man buvo 16metu as gyvenau vaiku namuose su dukrele zinot jauna buvau kvaila bet savo veiksmus pateisinu as nei auhohole nei rukiau nei narkotiku vartojau, turbut kyla klausimas kaip ce 15m pastojai planuotai gal jos teviu buvo26metai padriau klaida jis mane paliko norejosi mirt venas pjoviau siuvo depresija sirgau man dukra gime vaiku namose motinos teisiu neateme kas isto mane pravardziodavo man sunku buvo rasydavau laiskus jam nezinau kodel sunku buvo pamirsti ma pirma meile jis mane paliko 3men niestumo buvo pasikeite nr nieko nezinojau apie jy18m suejo isejau viena is vaiku namu aisku gavau neygaluma pasalpa deresija ir demesio sutrikimas,dukra lankiau jekojau vaikino ir radau mano planas buvo pastot jis geras buvo ir kaip gimus antrm kita vaika yrodyciau kad galiu rupintis vaikais susipazinnus su vaikinu jam buvo23m nieko neslepiau nei ka dukra turiu nei ka naslaite esu jis mane palaike nusipirkom butuka mano uz mano pasalpa naslaites gime antras vaikas2010 1210 daviau teiszine pagalba negavau jos nes mano pinigelei naslaites maise poto po metu vel daviau ir gavau ta teisine pagalba per ta laika susituokem tapom vyras zmona davem y teisma poperius uzklivom ant tokio advokato10menesiu vilkno byla ji kitam raj likus buvo as kitm neatlaike nervai keiciau avokata jis nevilkino va dukra kaip ir atidoda teismas buva zodziu ce viskas gerai .bet ji naslaite skaitos mano vyras nori ja ysidukrinti, o vaiku teises sako duok tikra teva alimentus jis nenuustatytas kaip tevas bijau kersto jo... tiesiog noriu pamirst skaudze praeiti, jis nevertas tevo vardo tisiog mano dukra pirma karta ;pamate mano vyra ji jy vadina teciu jis jos neastume kaip tikras tevas nesskirsto vaiku ka reike daryt ka ysivaikintri galetu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ingute, na ka as galiu cia tau patarti kai nemaciau nei bylos nei zinau visu aplinkybiu. Kaip supratau is tavo komentaro tu jau atgavai dukryte? Jei taip tai labai puiku. Dabar del isivaikinimo. Manau, kad ivaikinimo procesas ir "alimentai" nera ta pati byla, todel tiesiog drasiai reikalauk tarnybos pradeti iveikinimo procesa, o kitus reikalus tegu atideda veliasniam laikui. Jei darbuotojos atsisakys arba vilkins ir siuntines tave kokiu nors popieriuku ar irodymu kuriu tu neturi, tuomet nebijok ir eik tiesiai pas ju virsininka tame mieste, jei miesto vaiku teisiu tanybos vadovas ne pades eik pas Odeta Tarvydienė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktore. Cia jos telefonai: 8 5) 231 0936, mob. 8 686 25 551

      Kol kas tiek :) sekmes


      Panaikinti
  2. sveiki noreciau kazkokiu patarimu , man20metu esu istekejus turiu du vakus pirmas vaikas 2008 0404 man buvo 16metu as gyvenau vaiku namuose su dukrele zinot jauna buvau kvaila bet savo veiksmus pateisinu as nei auhohole nei rukiau nei narkotiku vartojau, turbut kyla klausimas kaip ce 15m pastojai planuotai gal jos teviu buvo26metai padriau klaida jis mane paliko norejosi mirt venas pjoviau siuvo depresija sirgau man dukra gime vaiku namose motinos teisiu neateme kas isto mane pravardziodavo man sunku buvo rasydavau laiskus jam nezinau kodel sunku buvo pamirsti ma pirma meile jis mane paliko 3men niestumo buvo pasikeite nr nieko nezinojau apie jy18m suejo isejau viena is vaiku namu aisku gavau neygaluma pasalpa deresija ir demesio sutrikimas,dukra lankiau jekojau vaikino ir radau mano planas buvo pastot jis geras buvo ir kaip gimus antrm kita vaika yrodyciau kad galiu rupintis vaikais susipazinnus su vaikinu jam buvo23m nieko neslepiau nei ka dukra turiu nei ka naslaite esu jis mane palaike nusipirkom butuka mano uz mano pasalpa naslaites gime antras vaikas2010 1210 daviau teiszine pagalba negavau jos nes mano pinigelei naslaites maise poto po metu vel daviau ir gavau ta teisine pagalba per ta laika susituokem tapom vyras zmona davem y teisma poperius uzklivom ant tokio advokato10menesiu vilkno byla ji kitam raj likus buvo as kitm neatlaike nervai keiciau avokata jis nevilkino va dukra kaip ir atidoda teismas buva zodziu ce viskas gerai .bet ji naslaite skaitos mano vyras nori ja ysidukrinti, o vaiku teises sako duok tikra teva alimentus jis nenuustatytas kaip tevas bijau kersto jo... tiesiog noriu pamirst skaudze praeiti, jis nevertas tevo vardo tisiog mano dukra pirma karta ;pamate mano vyra ji jy vadina teciu jis jos neastume kaip tikras tevas nesskirsto vaiku ka reike daryt ka ysivaikintri galetu

    AtsakytiPanaikinti